طرح ۹۰ روزه تشدید نظارت بر ۲۸۱۷ نانوایی کردستان آغاز شد؛ از اخطاریه تا پلمب متخلفان

1404/09/19
تعداد بازدید :51

 معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از اجرای طرح تشدید ویژه نظارت بر واحدهای خبازی سطح استان از تاریخ ۱ آذرماه لغایت ۳۰ بهمن سال ۱۴۰۴ خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دکتر خالد رحمانی، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کردستان، با اشاره به افزایش نارضایتی‌های مردمی در خصوص وضعیت بهداشتی نانوایی‌ها، هدف از این طرح ۹۰ روزه را «حفظ سلامت شهروندان در سرتاسر استان» اعلام کرد.

وی افزود: در این راستا، ۲۱۵ بازرس سلامت محیط به کار گرفته شده‌اند تا در قالب بازرسی‌های روتین، تشکیل اکیپ‌های نظارتی و اجرای گشت‌های مشترک، ۲۸۱۷ واحد خبازی تحت پوشش را به صورت مستمر پایش کنند.

پاسخگویی ۲۴ ساعته بازرسان

دکتر رحمانی همچنین تأکید کرد: بازرسین سلامت محیط در تمام طول شبانه‌روز پاسخگوی شکایات شهروندان خواهند بود.

نتایج اولیه و کنترل کیفی نان

معاون امور بهداشتی دانشگاه در تشریح اقدامات برای ارتقای کیفیت نان، به نتایج نظارت‌های شش‌ماهه اول سال جاری اشاره کرد:

  • نمونه‌برداری: در شش ماهه اول سال، ۱۳۸۵ نمونه نان از خبازی‌های استان جمع‌آوری شده است.
  • کیفیت نمک و pH: ۶۵ درصد از نمونه‌ها از لحاظ میزان نمک و pH (به عنوان شاخص‌های کلیدی مورد نظارت وزارت بهداشت) مطلوب بوده‌اند.

وی در ادامه به آمار ۱۵ روز اول طرح تشدید نظارت اشاره کرد:

  • بازرسی از ۶۵۳ واحد خبازی.
  • صدور ۳۸۸ مورد اخطاریه بهداشتی.
  • معرفی ۱۳ مورد به مراجع قضایی.
  • ۱ مورد پلمپ واحد متخلف.
  • ۱۲ مورد قطع سهمیه آرد واحدهای متخلف.

توصیه به شهروندان

دکتر رحمانی در پایان از شهروندان خواست که موارد عدم رعایت بهداشت در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، به‌ویژه واحدهای خبازی، را از طریق سامانه شکایات مردمی بهداشت با شماره ۱۹۰ اطلاع‌رسانی نمایند.

سامانه های دانشگاه